23 Апр. 2024

Вие сте тук

Тайланд е водеща туристическа спирка в Азиатско-тихоокеанския регион благодарение на китайците

27.01.2016

Китайските туристи изглежда не са се наситили на Тайланд. През изминалата година броят на посетителите в кралството в Югоизточна Азия е скочил с един от най-бързите темпове в Азиатско-тихоокеанския регион, предаде Ройтерс.


В година, в която тайландското военно правителство се бореше със смъртоносния вирус на БИРС (Близкоизточен респираторен синдром) и с бомбардировки на известен храм, китайците са помогнали Банкок да се превърне в най-посещаваната дестинация през 2015 година. Това сочи първият индекс на МастърКард за азиатско-тихоокеанските дестинации (MasterCard Asia Pacific Destinations Index).


И трите тайландски дестинации в топ 10, сред които са Пукет на пето място и Патая на осмо, са отчели над 10-процентов растеж на международните пристигания на годишна основа, изпреварвайки по този показател места като Сингапур и Куала Лумпур. Иначе те заемат съответно втора и четвърта позиция.


Правителството на Тайланд очаква през 2016 година китайските посетители да съставляват още по-голям дял от прогнозираните рекордни 32 милиона туристи.


Проучването обхваща 167 острова, градчета и по-големи градове в 22 страни в азиатско-тихоокеанския регион.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed