29 Март 2024

Вие сте тук

Събитията-хибриди са най-успешни, твърди проучване

08.06.2011

Събитията-хибриди – такива, които съчетават както срещи лице в лице, така и виртуални компоненти, не само че стават все по-популярни, но и са по-успешни. Това показват публикуваните тези дни данни на The Virtual Edge Institute (VEI), които се базират върху дългогодишно проучване на подобни събития.

Добавянето на виртуален компонент увеличава приходите и привлича повече посетители към традиционните събития, е изводът от анкетата на 247 участници в събития.

Ето и още няколко извода от проучването:

  • докато едва 7% от участниците във виртуални събития биха участвали в традиционна проява лице в лице, 78% от участниците в традиционно мероприятие биха проявили интерес към виртуално събитие, ако то е част от традиционно.

  • Участниците в традиционни и виртуални събития имат различна мотивация. Онези, които предпочитат реалните срещи лице в лице, залагат на разширяване на контактите си /43 процента/, на общуване с колеги и презентатори /41 процент/, опознаване на хората /31 процент/ и задълбочаване на взаимоотношенията с хората /26 процента/. Виртуалните участници от своя страна искат да спестят пари /57 процента/, да спестят време /52 процента/, да изберат коя точно сесия да посетят /40 процента/ и да удовлетворят любопитството си по отношение на виртуалните събития /37 процента/.

  • Осемнадесет на сто от хората, които са участвали във виртуални събития през 2010 г., са участвали в същите събития и през 2011 г.

  • Осемдесет и два процента от хората, които виртуално са посетили едно събитие през миналата година, тази година са присъствали на него лично, когато има такава опция. Те са споделили, че виртуалното участие им е помогнало да вземат положително решение.

Според авторите на проучването то дава добра картина по отношение на мотивацията на хората да посещават събития, както и разбиране на основните движещи моменти при избор на един или друг вид събитие. Според изпълнителния директор на компанията Майкъл Дойл виртуалните събития увеличават интереса към традиционните, включващи лично присъствие на него и срещи лице в лице с организатори, презентатори и участници.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed