28 Март 2024

Вие сте тук

Студент на Кулинарна академия HRC ще се обучава за шоколатиер в Белгия

09.04.2012

   

 

Предизвикателство за студентите организираха от Пуратос България съвместно с

  ръководството на кулинарното училище към Висше училище Международен колеж


Вече е известно името на студента на Кулинарна академия HRC, който ще се обучава в продължение на 4 дни през Август в шоколадовата фабрика на Белколад – истинския белгийски шоколад, използван в професионалната сладкарска индустрия по цял свят. Това е студентът на HRC Кулинарна академия Добрич Александър Димитров, който участва в състезание за шоколатиери, организирано от Пуратос България – българския клон на белгийската компания Пуратос, на място в академията.


Фабриката на Белколад в Ерембодегем, Белгия, организира специализирано обучение за изявени студенти от различни държави, в които брандът е представен чрез мрежата от компании на Пуратос – производител на специализирани продукти за хлебарската и сладкарска промишленост.


Българският студент ще е сред група от 5 до 10 други студенти и ще има възможността да получи професионални напътствия от специалистите на Белколад.

 

Състезанието бе открито за студенти на учебното заведение и всички участници показаха мотивация и креативност, достойни за голямата награда в приготовлението на шоколадови десерти и бонбони. Детайлните оценки на журито от професионалисти от Пуратос определиха Александър като най-добре представилия се шоколатиер.


Обучението в Кулинарна академия HRC дава възможност на всеки студент да получи опит по време на обучението си в две чужди държави – в Европа, Близкия Изток и САЩ, към които Александър ще добави и допълнителното шоколадово обучение в Белгия. В момента Александър е студент трети семестър в Кулинарна академия HRC, а последните 6 месеца или 2-рия си семестър в академията, той прекарва на стаж в Холандия в ресторантите на бутиков 4-звезден хотел, разположен недалеч от Дьотенхайм.


 


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed