29 Март 2024

Вие сте тук

Стандарт: "Китайци напират да учат туризъм у нас"

29.08.2011

Китайци искат да учат в Добрич туризъм и селско стопанство, съобщи вестник "Стандарт". Мениджърът на китайската корпорация Tianjin State Farms Agribusiness Group Company Лиу Чунюнг при среща с кмета на Добрич Детелина Николова е проявил интерес могат ли китайски специалисти да се обучават у нас в тези области, съобщиха от кметството.

Бизнес делегацията се е срещнала при посещението си в Добрич с градоначалника в края на миналата седмица. Николова ги е запознала с възможностите за инвестиции в града. Тя е презентирала терена на бивше военно поделение, което община Добрич получи от военното министерство. Амбицията е той да се превърне в нова модерна промишлена зона с работещи фирми.

Площта на имота е 424 декара и идеята е да се намерят стратегически инвеститори, с които да се работи в публично – частни партньорства.

Китайските бизнесмени са заявили, че корпорацията работи в секторите хранително-вкусова промишленост, земеделие, животновъдство. Имат фабрика за обработка на метали, фирми за недвижими имоти и бизнес паркове. В момента компанията има дъщерна фирма в България, която обработва 12 000 дка земя във Видинско. Имат намерения да отглеждат предимно царевица, люцерна и други култури за фураж и да ги изнасят за Китай.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed