28 Март 2024

Вие сте тук

София - домакин на среща на европейската игрална индустрия

27.05.2011

София е домакин на редовната годишна среща на Европейската федерация на игралната и развлекателна индустрия /ЕВРОМАТ/.
Федерацията е учредена през 1979 г. и вече наброява 23 организации от 20 европейски държави, сред които Австрия, Белгия, България, Дания, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Холандия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Испания, Швеция и Великобритания.
България членува във федерацията от четири години чрез Българската търговска асоциация на производителите и организатори от игралната индустрия /БТАПОИИ/.

Срещата на ЕВРОМАТ у нас се провежда в много важен момент за развитието на игралния бизнес в България - предстоящото приемане на нов Закон за хазарта, който да отмени действащия в момента и приет още през 1999 г., пише в съобщение на БТАПОИИ. От планираните от правителството промени най-важната е легализирането на залаганията през Интернет у нас, като проектозаконът е вече нотифициран в Европейската комисия.
Провеждането на срещата на ЕВРОМАТ в България е знак и признание за това, че българската игрална индустрия е прогресивно развиващ се , легитимен и прозрачен бизнес сектор, посочва Ангел Ирибозов, председател на УС на БТАПОИИ

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed