20 Апр. 2024

Вие сте тук

Словенски специалисти в екотуризма ще гостуват на Съвет по туризъм – Пловдив

10.10.2011

Специалисти от регион Карст, Словения, работещи в областта на устойчивото развитие на екотуризма, ще гостуват на Съвет по туризъм - Пловдив, съобщиха от съвета. Сред тях ще са представители на общини, регионална туристическа асоциация, експерти и предприемачи от екоферми и туристически предприятия.

Целта на срещата е запознаване с развитието на туризма в Пловдив и региона и обмен на добри практики. Дискусията ще се състои на 12 октомври т.г. в хотел „Лайпциг”, след нея гостите ще посетят Стария град и забележителностите на Пловдив.

Групата от Словения гостува в страната ни от 8 до 19 октомври т.г.  Посещението е резултат от партньорството между РТА „Стара планина”, която е приемащ партньор за България, и словенската организация ВИТРА – Център за устойчиво развитие Церкница. Посещението е във връзка с реализацията на проект „Устойчиво развитие на туризма в екорегион”, финансиран от Програма „Учене през целия живот”, сектор на програма „Леонардо Да Винчи” на ЕС.

В програмата на групата са предвидени още посещение на Тракийската гробница в Казанлък, НП „Шипка – Бузлуджа”, Природен парк „Витоша”, Национален парк „Пирин”, АЕК „Етъра”, АИР „Боженци”, Троян, Тетевен, както и участие в Празника на тиквата в Севлиево.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed