16 Апр. 2024

Вие сте тук

Ръст на данъците за малките пивоварни пропука гръцката правителствена коалиция

05.11.2015

Първа пукнатина се появи в управляващата гръцка коалиция, след като двете партии в нея СИРИЗА и Независими гърци, не са разбраха по нормативен акт от законопроекта с мерки за икономии и реформи, предвиждащ увеличаване на данъчното облагане за малките гръцки пивоварни, съобщи гръцкият вестник "Етнос".


Независимите гърци, както и партиите от опозицията са гласували против въпросния член от законопроекта, в резултат на което той е бил оттеглен. Най-вероятно спорният нормативен акт днес ще бъде внесен в парламента под формата на поправка, отбелязва изданието.


Повишаването на данъка за гръцката бира е една от 49-те мерки за икономии и реформи, искани от международните кредитори на Гърция в рамките на третия спасителен пакет финансова помощ за страната. Източници, цитирани от изданието, смятат, че решение за гласуването на мярката се търси в поправката, предложена от представители на коалиционните партньори в правителството.


На заседание на парламентарната комисия вчера спорният член 52 от законопроекта е бил подкрепен от всички 145 депутати от партията СИРИЗА, а против него са гласували десетте представители на другата коалиционна сила Независими гърци.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed