20 Апр. 2024

Вие сте тук

Румен Драганов: Законът за туризва е тромав

24.06.2012

След многобройни обсъждания Законът за туризма е в точти същия вид, в който е представен в началото. Така коментира пред агенция „Фокус“ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, приетия от Министерския съвет закон, който предстои да бъде гласуван в Народното събрание.

 

Според него обаче е невъзможно да се обедини туристическият бранш, който е представен от близо 120 организации. Въпреки огромния им брой реално и активно действащи са 17-18 организации, и те са се обединили при обсъждането на закона.

 

Към момента в България има категоризирани над 3770 хотела, но не е поискано тяхно представителство, което да е партньор на държавата в развитието на туризма. Има и над 2300 лицензирани туроператори и турагенти, които също могат да излъчат свои представители. Вместо това законът предоставя възможост на всички организации да бъдат равнопоставени, независимо от това колко организации представляват. Въпреки че е направен опит всички те да бъдат обединени в единна организация, е предложена една доста тромава структура.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed