19 Апр. 2024

Вие сте тук

Ростуризм: Турция не е опасно място за туристите

09.06.2011

Ростуризм не смята, че Турция е опасна дестинация за почивка на руски туристи, но двете страни трябва да работят по въпроса за безопасността им, заяви днес директорът на Ростуризъм Александър Радков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Това изявление бе направено по повод случай на масово отравяне от некачествен алкохол на руснаци по време на яхттур в Турция на 27 май, от което пострадаха най-малко 19 души, а четирима от тях починаха.

Двете страни трябва да създадат всички условия за безопасен отдих, не само по отношение на алкохолната продукция, но и в областта на транспорта и активния туризъм, каза Радков. Той настоя Турция да доведе до край разследването за отравянето на руските туристи и да накаже виновните, за да демонстрира готовност да не допуска подобни трагедии в бъдеще. Трябва да се засили и контролът на качеството на продуктите не само в големите хотели и ресторанти, но и в малките магазинчета и частни кафенета, каза Радков.

Не маловажен е и въпросът за ниските ставки на застраховките на руските туристи, които могат да покрият само най-евтиното лечение или транспортиране до родината, но не могат да помогнат при по-тежки случаи, каза директорът на Ростуризм.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed