29 Март 2024

Вие сте тук

Ричард Куест оцени високо българския щанд в Лондон

04.11.2014

Лицето на CNN и говорител на Световния икономически форум в Давос Ричард Куест и шефове на международната медия бяха на специална визита и разговори със заместник-министъра на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката и енергетиката. Посещението им на българския щанд в рамките на Международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон бе по покана на зам.-министър Ботев. Световноизвестният журналист бе придружаван от вицепрезидента на CNN Антонио Канто и директора за Европа Силвен Роже. Посещението на Ричард Куест създаде небивал интерес на националния ни щанд.

 

Ричард Куест, който бе избран за посланик на туризма от Световната организация по туризъм, прояви задълбочен интерес към възможностите на България в дълъг приятелски разговор със зам.-министър Ботев. Неговият интерес бе продиктуван от отличните възможности на страната ни не само за сезонен туризъм - море и ски, но преди всичко от потенциална на България за целогодишно използване на културно-историческия и СПА и уелнес туризма. Ричард Куест посъветва страната ни да се промотира по-активно, особено на нововъзникващите пазари като Китай и Далечния изток, като специален акцент бъде поставен върху възможността за целогодишно посещение на България.

 

Бранимир Ботев и Ричард Куест отделиха внимание на усилията, които страната ни полага за изграждане на магистрали и разширяване капацитета на летищата си. Пред картата на България зам.-министър Ботев разказа и показа на Ричард Куест трасето, по което минава и е изградена магистрала „Тракия“, както и бъдещите магистрали „Марица“, „Хемус“ и „Струма“. Журналистът от CNN бе добре запознат със ситуацията на Балканите и поощри българското правителство да продължава в същия дух, особено след като се отчете фактът, че след пускането на магистрала „Марица“ жителите на двадесетмилионния Истанбул ще могат за няколко часа да пристигнат в Пампорово, за да карат ски, или да отидат на СПА процедури в Хисаря и Розовата долина.

 

Ричард Куест потвърди желанието си да посети България и сподели, че е чувал прекрасни неща за страната ни от генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. Бранимир Ботев и Ричард Куест се договориха известният журналист да посети България в най-скоро време. Възможностите за неговата визита са или след провеждането на икономическия форум в Давос, или по време на Празника на розата в края на пролетта.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed