29 Март 2024

Вие сте тук

Рекорден брой български винарни участват в изложение в Бенелюкс

22.10.2015

Рекорден брой български винарни участват тази година в най-голямото специализирано изложение в Бенелюкс "Мегавино" (Megavino), което представя над 1000 вина от 35 страни. Изложението започва утре, 23 октомври, и ще продължи до 26 октомври. България ще бъде представена от 11 производители на вино. Това се случва за първи път в 17-годишната история на международното събитие, съобщиха организаторите на българското представяне.


Българският щанд е на 72 кв.м. и е централно разположен. "Когато, преди 10 години, за първи път представихме вина в Белгия, никой не им обръщаше внимание", коментират от "Пробежекс", организаторите на нашето участие. "Днес българско вино се пие в Европейския парламент в Брюксел. Българският щанд ще бъде най-големият от всички над 400 щанда на "Мегавино".


Интересът към България е огромен, тъй като страната ни беше избрана за домакин на най-големия международен винен форум - Световния конкурс в Брюксел (Concours Mondial de Bruxelles), който през 2016 година ще се състои в Пловдив. "До провеждането на конкурса през пролетта догодина ред събития ще поставят България на световната винена карта", допълват от "Пробежекс", които са и официалният партньор на Световния конкурс в Брюксел в България.


"Мегавино"събира вносители, производители, представители на големи търговски вериги, ресторанти и хотели, и любители на виното. Очакват се близо 30 000 посетители.


Двайсет и третото издание на най-престижния независим международен винен конкурс Световен конкурс в Брюксел ще се състои от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив. Страната ни беше предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Над 320 професионални съдии от 40 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed