18 Апр. 2024

Вие сте тук

Рекламираме България по четири европейски телевизии

23.02.2015

Предстои сключване на договор и с Би Би Си

 

Реклама за България по четири европейски телевизии започва през май. Тя ще се излъчва на девет езика по телевиите "Евронюз", "Евроспорт", "Дискавъри" и "Нейшънъл Джеографик" и ще продължи до края на годината, съобщи във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова. Предстои подписване и на договор с Би Би Си.

 

Идеята е страната да бъде представена като целогодишна дестинация с възможности за ски, морски ваканции, културни маршрути и алтернативен туризъм.


Проектът на стойност 6 млн. лв., финансиран по ОП "Регионално развитие". "Целта е да компенсираме отлива на руски и украински туристи през настоящия туристически сезон", отбеляза министърът.  През 2014 г. страната ни е посетена от 7,5 чуждестранни туристи, като ръстът спрямо предходната година е 5%.

 

Ще продължи и кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм, в рамките на която се представят неизвестни и малко известни дестинации и обекти. Сред тях е и Капиновският манастир „Св.Николай“, посетен днес от министър Ангелкова.

Общият бюджет на Министерството на туризма за 2015 година е в размер на 5 млн. лв., в това число е включено и участие в над 40 национални и международни изложения. Първите от тях са туристическите борси в Москва, Киев, Лондон и Берлин, каза тя.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed