29 Март 2024

Вие сте тук

Първият туристически автобус в Бургас направи демонстрационна обиколка

01.08.2013

След пускането на първия туристически автобус днес, община Бургас е готова да пусне и втори. "Очакваме огромен интерес към туристическия автобус, затова предвиждаме и възможност да пуснем и втори. Той обаче ще включва други  туристически обекти като Акве Калиде и бургаските езера,“  заяви зам.- кметът Красимир Стойчев, който се включи в първата демонстрационна обиколка на открития туристически автобус. 

 

Подобно на големите европейски градове като Рим, Париж и Лондон гостите тук ще могат да натрупат първите си впечатления от Бургас чрез обиколката.

 

Цената на билетите е 2 лева, като се предоставя възможност за закупуване на дневна карта. Тя включва и ползване на всички автобусни линии в града. Цената на дневната карта е 5 лева. Деца до 7 години ще пътуват безплатно. Билетите могат да бъдат закупени автогара „Юг“, автогара „Запад“, „Транспортна къща“ (на ул. „Александровска“ 106, до Стоматологията) и от шофьора на автобуса.

  

Атракцията ще бъде  промотирана и пред туроператорски фирми, като ще се разчита на случайни и организирани заявки.

 

„Надяваме се чрез открития автобус да допълним туристическия имидж на града. Има много места, които са интересни за туристите, а ние сме свикнали с тях, защото са част от нашето ежедневие. Фокусирахме се върху културно-историческо наследство, архитектурата, Морската градина, фестивалите и екологията, защото те са част от града ни", обясни  Руска Бяджиева, директор на Дирекция "Евроинтеграция" на Община Бургас. 

 

Автобусът ще се движи по 4 пъти на ден във фиксирани часове, само по заявка. Такава може се направи на сайтовете на БургасБус и Община Бургас. Началната спирка е на автогара "Юг".

?

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed