19 Апр. 2024

Вие сте тук

Първият вегански хотел в света отвори врати в Австрия

07.12.2011


Хотел Loving Hut Inn в Австрия е първият вегански хотел в света. В него на гостите се предлагат не само ястия от храни с растителен произход, но и се осигуряват условия, които напълно отговарят на екологосъобразния начин на живот, съобщи veganlogy.com. Loving Hut Inn е нов стандарт в хотелския бизнес, затова откриването му се определя като важна стъпка в развитието на хотелите.


В първия в света вегански хотел пушенето е напълно забранено, детайлите на интериора и бита съответстват на екологичните станрадти, използват се само почистващи средства, хотелска козметика и др., които съдържат растителни компоненти, а компаниите производителки не ги тестват върху животни.


В ресторанта на хотела на гостите се предлага богат избор на блюта от местната и международната кухня, които са приготвени само от натурални и екологично чисти съставки от растителен произход.


Посетителите могат да избират и от разнообразни безалкохолни напитки, включително органично вино и бира, газирани напитки, соево мляко, плодови коктейли,  напитки от чай и кафе. За гостите в хотела има и специален магазин, в който те могат да си купят литература, козметика и аксесоари, както и книги с кулинарни рецапти, които отговарят на веганската етика.


Хотелът е разположен край езерото Клопайн в Австрия, което се смята за едно от най-топлите в Европа. Туристи от цял свят са привлечени тук от великолепните пейзажи, които го нареждат сред едно от най-популярните места за почивка в Австрия.


Loving Hut е международна верига за кафенета и ресторанти в цял свят. Една от основните цели на компанията е разпространяване на веганския начин на живот, който носи полза не само за здравето на човека, но и за екологията на планетата. В Европа ресторанти под бранда Loving Hut има в Австрия, Великобритания, Германия, Испания, Чехия, Франция и др. В САЩ има над 40 заведения от същата верига, а в цял свят броят им надхвърля 200.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed