25 Апр. 2024

Вие сте тук

Прага, Варшава и Будапеща – с най-добри хотели в света

04.11.2010

 

THExperts

Прага, Варшава и Будапеша се оказаха градовете с най-добри хотели според тазгодишното проучване на сервиза за онлайн резервации Hotel.info, включващ 210 хотела в света. 

Проучването е базирано върху отзивите на клиентите, които са дали оценка от 0 до 10 на хотелите, както съотношението цена/качество на три- и четиризвездни хотели.

Хотелите в Централна и Източна Европа отново доминират в проучването, докато западноевропейските столици като Париж например, разочароват, коментират авторите.

На първо място в класацията е Прага, която запазва лидерската си позиция в световен мащаб. След пребиваването си в Златния град гостите изразяват максимално удовлетворение от съотношението между цената и качеството на местните хотели, се посочва в доклада за проучването.

В първата тройка влизат също Варшава и Будапеща. Според авторите на проучването качеството на настаняването по отношение на цената се е повишило и в столицата на Канада.

Първата топ-десятка включва още Берлин, Лисабон, Букурещ, Токио, Виена и Мадрид.

Веднага след тях се нареждат Шанхай, Истанбул, Рим, Хелзинки, Атина, Хонконг и Буенос Айрес.

Брюксел, Цюрих и Париж са градове, от които посетителите съвсем не са във възторг. Все пак столицата на Европа успя да защити 18-то място в класацията, а градът на Любовта Париж остава на последното 20-то място в списъка.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed