19 Апр. 2024

Вие сте тук

Потребителите определиха най-предпочитаните напитки на Балканския фестивал на ракията

28.10.2013

„Бургас 63”,  произведена от „Черноморско злато” и отлежала 12 години, и „Сливенска перла” на „Глобул Дистилърс” са предпочитани от потребителите напитки в категория „Ароматни гроздови ракии”, която бе най-оспорвана на завършилия през уикенда първи Балкански фестивал на ракията.  Конкурсът за продукт на потребителя за най-предпочитаните високоалкохолни напитки беше организиран от Българската национална асоциация „Активни потребители” и Националната винаро-лозарска камара.

 

Отличникът в категория „Гроздови ракии от неароматни сортове” отново е на „Глобул Дистилърс” – „Любимец 13”. Сред плодовите ракии отличена бе тази на “Хладилно Консервен Комбинат” АД от  град Исперих „Кайсиева ракия” – Исперих 2010 с второ място.

 

Сред ликьорите потребителите отличиха най-новия продукт на „Едоардо Миролио”, ореховия ликьор, който се приготвя от зелени орехчета. Нов продукт, който все още не се е появил на пазара, е топ изборът за бренди - „Legio I” на “Винпром Свищов”. Той предстои да се появи в магазините в следващите месеци. В категория „Спиртни напитки” бе отличено узо „Бабадзим” от Гърция, което е произведено от 100% дестилат.

 

Проучването се проведе през втория и третия ден на Фестивала на ракията, сред гостите на изложението. Те имаха възможност да оценят напитки в 6 категории, чрез сляпа дегустация. Най-малко 100 потребители са дали своя глас за всяка категория продукти, като са попълнили анонимна анкета, в която се посочва код за избрания от тях продукт. В категориите, в които участва само един продукт, се прилага методиката на гласуване по скала.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed