16 Апр. 2024

Вие сте тук

Половината туристи се чувстват в хотела като у дома

05.12.2011

Близо половината от всички туристи се чувстват в хотела също толкова комфортно и свободно, както и у дома. Това показват резултатите от проучване на изследователската група eResult, осъществено по поръчка на резервационната система HRS.

 

Целта на проучването бе да се изясни дали туристите се чувстват в хотела като у дома.

 

Около 44% от гостите се чувстват по домашному и разопаковат целия си багаж. В анкетата те потвърждват, че изваждат цялото съдържание на куфара и внимателно му намират място на поличките в гардероба. 36% окачат върху закачалка само дрехите, които се мачкат – костюми, ризи, рокли и блузки, като останалите дрехи остават в куфара.

 

Само 16% вадят от куфара дрехите си, в зависимост от необходимостта. По-малко от 4% разхвърлят нещата си из цялата стая.

 

Както показват резултатите от проучването, по време на престоя си в хотела женита са по-организирани, отколкото мъжете. Всяка втора вади цялото съдържание на куфара си и му намира място в хотелската стая, докато сред мъжете подобно поведение е присъщо за 40% от гостите. Заедно с това жените създаватн значително по-голям хаос в хотелските стаи от мъжете. Близо 6% от прекрасната половина на човечеството разхвърлят вещите си в стаята, докато сред мъжете този процент е едва 2%.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed