23 Апр. 2024

Вие сте тук

Пожар на Azamara Quest изнерви круизния пазар

02.04.2012

 

 

Локален пожар е избухнал в събота в машинното отделение на круизния лайнер Azamara Quest, без да доведе до пострадали и сериозни повреди на кораба, съобщиха световните агенции. Въпреки това събитието допълнително изнерви и без това чувствителния круизен пазар, който напоследък преживя няколко сътресения.

 

Лайнерът Azamara Quest е луксозен клас кораб и принадлежи на круизната компания Azamara Cruises, част от портфолиото на холдинга Royal Caribbean. Каютата Club World Owner's Suite /на снимката/ на кораба е с площ 73 кв м и влиза в десятката на най-луксозните апартаменти на круизни кораби в света.


Круизът из югоизточна Азия започна на 26 марта и трябваше да приключи на 12 април. Пожарът е възникнал, когато плавателният съд е бил в района на Филипините заради повреда в двигателя и с аварийно захранване е тръгнал към Малайзийското пристанище Сандакан, където пристигна на 1 април. Единият от членовете на екипажа е получил сериозни изгаряния при потушаването на пожара и е бил настанен в местна болница.  

В момента на инцидента на кораба е имало 650 пътници.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed