28 Март 2024

Вие сте тук

Пет награди на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011

30.03.2012

                С

 

 

 

Събитието се проведе на 29 март 2012г. под мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”

 

   Пет награди, при очаквани само три приза, бяха връчени на финала на осмото издание на ежегодния конкурс Ideal Standard Баня на годината 2011. Две първи награди бяха присъдени в категория Solutions (баня с размер до 6 кв.м.) – на Десислава Средкова за проекта Smallust и на Виолета Шатова за проекта Natural. В категория Experience (баня с размер до 12 кв.м.) беше връчена поощрителна награда на проекта Утопия, създаден от Мариела и Стефан Иванови. Двамата дизайнери грабнаха и още един, пазeн до последно в тайна, приз – Баня на медиите 2011. Призът Баня на публиката 2011 взе Кирил Станев от студио V7bg, чийто проект „Моята баня е моят храм” спечели любовта на публиката, гласувала онлайн на официалния уебсайт на конкурса.


Наградените с първа награда в категорията Solutions получиха приза „Ideal Standard Баня на годината 2011” и бяха наградени с посещение на изложението „100% Design” в Лондон, най-голямото изложение за интериор и архитектура във Великобритания. Отличените с поощрителна награда в категорията Experience и с призa “Ideal Standard Баня на публиката 2011 бяха наградени с уикенд за двама в луксозен SPA хотел в България. Всички номинирани участници получиха почетни грамоти за достойно участие и награди.


Призът Баня на медиите 2011 беше определен от вота на представители на различни медии, които отразяват темите за тенденции в дизайна на обзавеждане на баня и бизнес сектора на санитарното производство. Наградата на публиката беше определена от гласуването на онлайн потребителите на сайта на конкурса www.banianagodinata.com. Сред участвалите в онлайн гласуването чрез жребий ще бъдат определени 20 участника, които ще получат награди от Ideal Standard. Имената на победителите ще бъдат обявени до 9 април 2012г.


10-те финалиста в конкурса, номинирани от над 90 дизайнерски 3D проекта на бани, кандидатствали за участие в Ideal Standard Баня на годината 2011, представиха и защитиха идеите си пред професионалното жури на 29 март 2012г. в „Червената къща” в София, в присъствието на професионалисти дизайнери и архитекти, студенти по архитектура и дизайн, приложни изкуства, медии, представители и партньори на „Идеал Стандарт – Видима” АД. Събитието, проведено мод мотото „Еволюция на банята, вдъхновена от реалния живот”, постави във фокуса си върховия дизайн, иновациите и функцията, свързана със задоволяването на специфични потребности, вдъхновени от реалния живот – мотото на марката Ideal Standard, което номинираните в конкурса дизайнери и архитекти превъплатиха в интригуващи проекти на бани.


Професионалното жури на конкурса, което отличи призьори в двете категории - Experience и Solutions, тази година работи под председателството на арх. Иван Александров и в състав от изтъкнати интериорни дизайнери: арх. Албена Владимирова-Андреева, Никки Канделеро, арх. Пенка Станчева и Владислав Василев. Компанията, организатор на конкурса, „Идеал Стандарт – Видима” АД беше представена в журито от Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби и Лазар Лазаров – Търговски директор, Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Конкурсът "Ideal Standard баня на годината" отличава най-добрите дизайнерски решения за баня, които се характеризират с творческо използване на продуктите на Ideal Standard, характерна атмосфера и стил, хармониращи естетика и практичност, нетрадиционни и оригинални хрумвания.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed