24 Апр. 2024

Вие сте тук

Осем нови хотела отваря в Русия Marriott International

11.04.2011

Броят на хотелите в Русия, които работят под бранда Marriott International, ще се увеличи от 12 на 20 зо 2013 г., съобщи РИА Новости.


«Русия е много важен пазар за нас. Първо, това е държава, в която ние строим много нови хотели. А второ, гостите от Русия стават все повече във всички хотели по света“, заяви на пресконференция директорът продажби на компанията Рене Мурен.

Той отбеляза, че според прогнозите през следващите години изходящият туризъм от БРИК /Бразилия, Русия, Индия и Китай/ ще расте с особено бързи темпове. Ако ръстът в световен мащаб се очаква да бъде 7%, нарастването на туристи от Русия ще е 13%, посочи той.
Според генералния директор по управление на приходите и продажбите на компанията Стефания Линарц броят на туристите от Русия расте във всички хотели на Marriott – както в насочените към делови пътувания и MICE, така и във ваканционните хотели но компанията. Общият годишен ръст е 10%. Най-често деловите туристи от Русия посещават големите бизнес центрове като Ню Йорк, Чикаго, Лондон, Дубай, Хонконг и др. В хотелите на всички брандове на Mariott в Русия между 40% и 50% от гостите са от Русия, на второ място са американците, а на трето – европейците.

В момента компанията разполага с 12 хотела на територията на Русия под четири бранда. До края на годината е планирано откриването на Courtyard Irkutsk City Center в Иркутск и Courtyard Moscow Paveletskya в Москва.

До края на 2012 г още два петзвездни хотела под бранда Marriott ще отворят врато в Краснодар и Красноярск и три под четирихзвездния бранд Marriott Courtyard – в Ростов на Дон, Нижни Новгород и Омск.

Представителите на Marriott International бяха в руската столица за ушркшоп, на който се срещнаха с представители на туроператори, агенции и корпоративни клиенти.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed