29 Март 2024

Вие сте тук

Около 1,1 млн лв приходи се чакат от плажовете

11.10.2016

Приходи от плажовете  в размер на 1,1 млн очаква Министерството на туризма. Те ще дойдат от новите 45 договора за наем на плажовете. Приходите от концесия пък са очаква да бъдат 4,8 млн лв Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

До момента платените санкции са в размер на 100 000 лева, като са изпратени писма за санкции в размер на 620 000 лева, включително с неустойката на "Слънчев бряг - север", като предстои да се финализира процедурата. По закон има 3-дневен срок, в който нарушенията трябва да бъдат отстранени, ако това не стане следва плащане на наложените санкции, а ако това не се случи, средствата се усвояват от банковата гаранция, обясни схемата министър Ангелкова. Тя информира, че в момента комисия работи по случая с концесиите за "Слънчев бряг - север" и на "Несебър - юг", за които има решение на МС, като до десет дни ще има окончателно предложение за бъдещето на тези две концесии.

 

Още 60 плажа се подготвя да бъдат отдадени на концесия.

 

Започнала е предварителната подготовка, анализите ще приключат до няколко седмици, допълни министърът на дискусия на тема "Прозрачност и ефективност на концесиите в България".


Ангелкова посочи, че заради следващия летен сезон с приоритет ще са плажовете, чиито концесионни срокове изтичат до края на тази година или през следващата година.


Тя информира още, че утре ще завърши общественото обсъждане на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, които предвиждат да има четири групи плажове според това къде са разположени. Предстои да се направи обобщение на предложенията по промените в закона, като целта е те да бъдат в сила още от следващата година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed