29 Март 2024

Вие сте тук

Обявиха нов конкурс за туристическо лого на България

06.02.2016

Министерството на туризма обявява национален конкурс за нова концепция за туристическо лого на България съобщиха от пресцентъра на ведомството. Конкурсът ще се организира със съдействието на Националната художествена академия (НХА) и Съюза на българските художници (СБХ).  В конкурса ще могат да участват всички желаещи, а проектите ще се приемат  до 4 април.


Целта е да се доразвие бранд стратегията на България и да се постигне устойчивост на европейския проект за разработване на стратегия за бранд България, който приключи през 2013 г., посочват от министерството. Проектът включваше и разработването на туристическо лого на страната ни, но избраната графична визия обаче не получи обществена подкрепа и не беше възприета като официален туристически символ на България, припомнят от министерството. Останалите дейности са били одобрени и се използват и в момента.Това са бранд стратегията, извършените анализи, авторската музика, слоганът  "Открий и сподели" на български и "A Discovery to Share" на английски език.


Конкурсът ще премине в два основни етапа. В първия етап професионално жури ще разгледа получените предложения и ще селектира най-добрите проекти - финалисти.  Журито ще включва единствено от представители на НХА и СБХ. Избраните проекти в "късата листа" ще бъдат представени на обществеността, след което ще се пристъпи към втория етап на състезанието, когато широко жури, в което ще бъдат включени представители на медиите, туристическия бизнес, рекламните и ПР агенции, маркетолози, ще направи финален избор на най-добрия идеен проект чрез тайно гласуване.


Сред основните изисквания за изработване на проект за лого на България са предложенията да са съобразени със слогана "Открий и сподели" и "A Discovery to Share". В предложенията трябва задължително да се съдържа думата "България" за варианта на български и "Bulgaria" за варианта на английски език. Графичният образ трябва да се отличава с яснота и лаконичност, а всяко предложение да се предоставя в два варианта - цветен и черно-бял.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed