20 Апр. 2024

Вие сте тук

Нов подход към банята предлага съдружието между ARMANI и ROCА

12.05.2010

ТHExperts


Светещ таван за хромотерапия е подходящ за луксозните СПА


 

Две компании, световни лидери в своята област, групата Джорджо Армани и испанският експерт в обзавеждането за баня Roca, в партньорство създават нова впечатляваща концепция за банята.

Проектът Armani/Roca превръща санитарното помещение в удобна и хармонична среда с елегантна, изискана атмосфера. Високи технологии отличават тази колекция за баня. Добре обособени функционални зони, облицовки, настилки, стенни покрития, осветление и тавани, съчетани да проектират стила на Джорджо Армани, сега и в пространството на банята. Armani/Roca въплъщава безспорния усет на Джорджо Армани да интерпретира настроението на един дом, да пречупва през своите естетически ценности дизайна на продукт и интериор.

Зоните за красота, за уелнес и за естествени нужди са разграничени, за да се запази интимността на всяка. Все пак, остава усещането за откритост, за отворено пространство. Функционалните зони са отделени или по-скоро свързани чрез елегантна система от стъклени прегради обшити с метал. Механизъм за контролиране на прозрачността на преградите позволява, тези, които предпочитат по-голяма дискретност в личния живот, да променят степента на интимност в отделните зони.

Банята Armani/Roca отговаря на най-строгите критерии за изчистен дизайн, без обаче да прави компромис с лукса и чувствеността. Този фин баланс е постигнат чрез подбор на материали, избор на структури и на някои неочаквани съчетания. За пръв път ядрото на банята е конфигурирано като един остров, където с елегантността на най-добрия порцелан са концентрирани зоните с умивалник, санитарен фаянс, вана и душ. Това е модулна система в различни размери и се предлага в две комбинации от материали и нюанси: черно със смесители в същия нюанс и керамична облицовка за стените с шагрен ефект (рядък и ценен материал, който въплъщава стила Армани), и с цвят на сурова коприна, стенно покритие с текстура на тръстика и флуидни цветове за санитарния фаянс и подовите настилки.

Стандартни смесителни батерии, където функционалността е от основно значение, почти отсъстват: ваната се пълни с вода през вградени отвори, една уникална система за Armani/Casa, вдъхновенa от басейните с преливаща страна и неизползвана в този контекст досега. Системата се допълва от джет душ, който предлага традиционен и насочен масаж на тялто. По желание, светещият окачен таван може да бъде оборудван с цветни светлини за хромотерапия. В резултат на новаторския островен дизайн, стените на помещението могат да бъдат напълно освободени от основните инсталации.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed