20 Апр. 2024

Вие сте тук

Николина Ангелкова е против пълното премахване на преместваемите обекти от плажовете

31.10.2017

Министърът на туризма Николина Ангелкова е против цялостното премахване на преместваемите обекти от плажовете. Това каза в Русе Ангелкова.


Тя бе помолена да коментира изпратеното вчера отворено писмо от работодателски организации, които се обявяват против пълното премахване на преместваемите обекти от плажовете. Ангелкова обясни, че в законопроекта на министерството няма такива предложения.


"В хода на междуведомственото съгласуване дойде такова предложение, което със сигурност трябва да бъде дискутирано, защото това е една изключителна крайна мярка, която не подкрепям", каза министърът.


По думите й предстои до десетина дни да се организира дискусия, за да може Министерството на туризма да даде платформата, върху която да се обсъдят всички постъпили становища по време на общественото обсъждане. Тя обясни, че предложението в законопроекта е да се уеднакви архитектурната визия на преместваемите обекти, т.е. да се създаде много добър облик, както е в курортите в Испания, Франция, Португалия.


"Смятам, че това е правилният начин, отколкото да има драстично премахване на всички преместваеми обекти", заяви министърът.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed