19 Апр. 2024

Вие сте тук

Национална кулинарна купа ще се състои в Пловдив

23.04.2015

 

Най-голямото кулинарно състезание на България ще се състои на 24 и 25 април в Пловдив. В продължение на два дни то ще даде възможност за изява на готвачи, сладкари, ученици и професионалисти в областта на кулинарията от цялата страна да покажат уменията си и да премерят сили. Това съобщиха организаторите на конкурса – Българска асоциация на професионалните готвачи.

 

Целта на състезанието е да демонстрира таланта на най-добрите майстори в България, които създават своеобразни стандарти за кулинарно майсторство в нашата страна.

 

Темата на състезанието Готвач на България тази година ще бъде предястие със задължителен основен продукт овчи кашкавал и основно ястие със задължителен основен продукт патешко филе и задължително поне един от кореноплодните зеленчуци. Кулинарните отбори  ще се състезават, като приготвят предястие със задължителен продукт пъдпъдъчи яйца, основно ястие с основен продукт: „Сър & търф” пилешко филе, телешко бон филе, скариди и десерт с масло и шоколад .

 

Участниците ще бъдат над 100 работещи в заведения от цялата страна като София, Плов-див, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Асеновград, Балчик, Никопол, както и готвачи2 кито работят в чужбина. Журито както всяка година ще бъде предста-вено от най-добрите професионалисти в България.

 

В първия ден на събитието ще се проведе специален образователен семинар на тема американско говеждо. Лектори ще бъдат представител на US Meat Export Federation за кратката теоретична презентация и Chef Phil Campbell, който е Executive Chef на Goodman Mayfair Restaurant в Лондон.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed