23 Апр. 2024

Вие сте тук

Национален парк “Пирин”ще отбележи рождения си ден с пътуваща изложба

27.10.2011

Днес в Благоевград се открива  изложба с рисунките от тазгодишния ученически пленер, посветен на Международната година на горите, съобщиха от пресцентъра на парк "Пирин".

Всяка година Дирекцията на Национален парк “Пирин” организира  пленери на различни хижи в планината – хижа “Демяница”, хижа “Безбог”, хижа “Яворов”, хижа “Беговица”… Тази година двадесет ученици  от Национална Хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” в Благоевград, “въоръжени”  с четки и палитри, черпиха вдъхновение в Северен Пирин.  По време на тридневния престой на хижа “Яворов” се родиха прекрасни творби, които ще могат да бъдат видяни от широк кръг хора благодарение на пътуващата изложба. След Благоевград картините ще гостуват в общините Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански, Гоце Делчев, Разлог и Банско.

Освен основната дейност – опазване на защитената територия и  запазване естествения характер на планината, Дирекцията на Национален парк “Пирин” работи усилено и в посока екологична култура и образование. С хората, живеещи в полите на Пирин, както и с туристите, се провеждат срещи, организират се празниците “Дни на Пирин”. Детските пленери са една успешна форма за опознаване на Пирин планината, за приобщаване на младите хора към идеята за необходимостта от съхраняване на това световно природно богатство, информират от

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed