29 Март 2024

Вие сте тук

Най-евтината почивка за британците е в Слънчев бряг и Коста дел Сол

25.07.2014

Британците, които искат да  почиват евтино, трябва да избират за лятната си ваканция между Коста дел Сол и България. Това показва традиционното проучване Travel Money на Post Office, цитирано от Ай Ти Ви Нюз и "Хералд Скотланд".  Според него в тези две дестинации туристите могат да получат най-евтини храна, питиета и плажни принадлежности, отколкото където и да било другаде в Европа.

 

На другия полюс са Италия и Франция, които са най-скъпите места за почивка. Плажните артикули, сладолет или преперат срещу насекоми в курортите им може да се окажат с 80% по-скъпи.

 

Проучването отчита цените на 15 типични ваканционни стоки и услуги в 13 популярни европейски курорта както и Орландо Флорида. Те включват семеен обяд или вечеря с първо, второ и трето блюдо, плажни артикули и безалкохолни и алкохолни питиета.

 

Според данните има курорти, в които храната е поевтиняла с 46%  в сравнение с миналата година- такива са италианският Соренто и хърватският Пореч. Въпреки това Соренто е един от най-скъпите курорти, като въпросните артикули струват цели 143 паунда. Само Ница на френската Ривиера е по-скъпа: 148 паунда - кофичката и лопатката струват едва 1,63 паунда на Крит, но цели 8,17 паунда в Ница. Порция картофки на "Слънчев бряг" струва 64 пенса, а в Ница - 3,27 паунда.

 

Най-добрата цена е в "Слънчев бряг" в България, където въпросните стоки струват едва 66 паунда. Следват Коста дел Сол с 80 паунда и Крит с 87 паунда.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed