20 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 300 участници в борсата "Ваканция и СПА"

12.02.2015

Повече от 200 български представители на туристическия бизнес и около 130 участници от над 20 страни от цял свят участват вМеждународната туристическа борса "Ваканция и СПА", която започва днес в Интер Експо Центъра в София. Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие 32-то издание на изложението, съобщиха от Министерството.

 

Насърчаването на вътрешния туризъм и увеличаването на пътуванията на български туристи в страната ще са сред основните акценти на изложението.

 

Днес  от 16.30 часа в зала "Мусала", Министерството на туризма организира дискусия, на която министър Николина Ангелкова ще обсъди с бранша приоритетите в дейността на ведомството.

 

Изложението, чийто организатор е е "Прим Експо", се провежда под егидата на Министерството на туризма в партньорство с браншовите организации и Столичната община. Организатор .


Профилът на участниците включва туроператори, туристически агенции, хотели, балнеологични курорти и СПА центрове, национални туристически организации, общини, компании за детски туризъм, голф, винен и алтернативен туризъм, професионални учебни заведения, хотелско и СПА оборудване и други. На националния щанд на Министерството на туризма ще бъдат представени общо 25 браншови туристически организации.


През втория ден на изложението от 12.30 ч. в зала "Вихрен" на "Интер Експо Център" представител на Центъра за координация в туризма ще направи презентация на тема "Център за координация в туризма - Китай и страните от Централна и Източна Европа - дейности и събития през 2015 г.". Предвижда се Центърът да организира серия от събития през март в Будапеща по повод на официалния старт на "Годината на Китай-ЦИЕ за промотиране на туризма".


Центърът за координация в туризма е създаден на 22 май 2014 г. на среща на високо равнище между министрите с ресор "туризъм" на Китай и 16 държави от Централна и Източна Европа, в това число и България, се напомня в прессъобщението. Дейността му се изразява в участието на страните в туристически изложения в Китай, във формирането и предлагането на съвместни туристически продукти в страните от Централна и Източна Европа, в организирането на тематични турове.

 

Браншови организации в туризма, хотелски вериги, туроператорски фирми ще проведат редица дискусии, кръгли маси и презентации в рамките на тридневната туристическа борса.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed