19 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 300 доброволци от Карлсберг България облагородиха публични пространства в Шумен и Благоевград

24.09.2015

 

Инициативата е част от Дните на доброволчество, които се провеждат всяка година в компанията

 

Над 300 служители на Карлсберг България участваха в Дните на доброволчество, като облагородиха публични пространства в Шумен и Благоевград. Те дадоха своя личен принос за подобряването на градската среда, като боядисаха близо 240 пейки, детски катерушки и съоръжения, почистиха и освежиха избраните публични пространства.

 

За тазгодишното издание на Дните на доброволчество Карлсберг България предостави възможност на шуменци и благоевградчани да определят локациите, подлежащи на обновяване, чрез гласуване в специални анкети на страниците на бирите Шуменско и Пиринско във Facebook.

 

В Шумен близо 130 служители на компанията се погрижиха да обновят избраните пространства: детска площадка до училище „Княз Борис I“; детска площадка срещу бензиностанция на булевард „Симеон Велики“; парк „Студентски“, както и парк „Кьошковете“. Благоеградчани предпочетоха да бъдат облагородени парк „Бачиново“, парк „Ловен Дом“, градската градина, както и детска площадка „Струмско“ – център. Своя личен принос за подобряването на локациите дадоха служители на РИОСВ Благоевград, както и близо 200 доброволци от Карлсберг България.

 

Дните на доброволчество, които се провеждат всяка година в компанията, бяха подкрепени от община Шумен, община Благоевград и РИОСВ Благоевград. Събитието в Шумен бе открито от инж. Елка Димитрова – Главен експерт „Озеленяване“ в община Шумен, и Мая Тасева, директор „Човешки ресурси” на Карлсберг България. На официалното откриване в Благоевград начало на инициативата дадоха  Ангел Георгиев – директор на РИОСВ Благоевград и от Деян Беко, изпълнителен директор на Карлсберг България.

 

Деян Беко поднесе специални благодарности на всички участници в облагородяването на градската среда. "Бихме искали да благодарим на община Шумен, община Благоевград и РИОСВ Благоевград за подкрепата и съдействието идеята ни да се осъществи, на всички гласували фенове на Пиринско и Шуменско, които дадоха своя глас в подкрепа на инициативата и, разбира се, на всички наши служители, които дадоха своя личен принос и направиха едни от най-хубавите български градове още по-приятни за живеене“, сподели той.

 

Карлсберг България е най-бързо развиващата се компания на бирения пазар за първите осем месеца на годината, сравнено със същия период на миналата година, според последните данни на агенцията за пазарни проучвания „Нилсен“. Данните на агенцията показват, че Карлсберг България постигна близо 9% ръст на обемите и увеличи с близо 2% пазарния си дял за този период, спрямо първите осем месеца на 2014.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed