20 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 100 хиляди визи на руски туристи са издадени от началото на годината

05.06.2012

Към първи юни Посолството на България в Русия е издало 100 хиляди визи. Границата от първите 100 хиляди е премината с две седмици по-рано, отколкото през миналата година.

Вчера посланик Бойко Коцев връчи подарък на руската туристка, получила 100-хилядната виза – ваучер за двама за едноседмичен престой ол инклузив във тризвезден хотел по избор в Албена, предоставен от курортния комплекс.

От посолството са решили не само да отбележат издаването на 100-хилядната виза, но и да поощрят руските граждани, които получат 200- и 300-хилядната виза.

Според консула Ангел Георгиев тази година молбите за визи са се активизирали по-рано от миналата година. Още от края на април се получават много молби, докато миналата година търсенето е започнало едва в средата на май. Той свързва това с факта, че много руски граждани купуват недвижими имоти в българските курорти. От началото на годината на индивидуални туристи са издадени с 22% повече визи, отколкото през миналата година. Ръстът на визите, оформени през туроператори, е 13%.

През последните три години ежегодният ръст на туристопотока е около 20%. Само за първите пет месеца на годината България е посетена от близо 98 хил. руски граждани, което е с 15% повече от същия период на миналата година и със 115% - от 2009 г.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed