19 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 100 участници в предстоящата борса Културен туризъм във Велико Търново

08.04.2011

Ритуално затваряне на портите на крепостта "Царевец" е най-новата туристическа атракция във Велико Търново, съобщи в."Янтра днес". Тя ще бъде представена официално на 15 април вечерта като един от акцентите на изложението "Културен туризъм - 2011", съобщи Даниел Панов, управител на общинската туристическа агенция "Царевград Търнов". Община В. Търново, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциация на българските туроператори и туристически агенции са организатори на изложението.

Спектакълът е с музикален съпровод и продължава 15 минути. Сценарият за него е направен в "Бояна филм". Идеята е да се оживи площад "Иван Асен II" след 19 часа. Смяната на караула пред Бъкингамския дворец е една от основните туристически атракции в Лондон, както и затварянето на портите със смяната на стражата в Сан Марино в Италия.

Петима посланици идват за откриването на осмото издание на изложението "Културен туризъм - 2011" , което ще се проведе от 13 до 15 април. Посланиците на Аржентина, Индонезия, Полша, ЮАР и Корея ще посетят старопрестолния град по време на борсата. й

25 са чуждестранните изложители, които ще представят туристическия си продукт  заедно с 80 български участници. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и ресорният заместник-министър Иво Маринов ще участват в годишната среща на българските кметове по проблемите на туризма. Министърът за управление на еврофондовете Томислав Дончев ще се включи в дискусията "Структурни фондове за развитие на туристическите атракции".  Доц. д-р Соня Алексиева ще представи книгата си "Културният туризъм - мисията на Велико Търново".

По време на борсата ще бъде представена новата система за онлайн резервации от сайта на "Царевград Търнов". Тя е разработена от испанска фирма и е първата по рода си в страната. Чрез нея освен хотелски резервации могат да се купуват билети за театралните постановки във В. Търново, за оперните и балетни спектакли от "Сцена на вековете".

Ще бъде представен проектът "Бизнесът към природата - междурегионален подход към малките и средни предприятия и предприемачеството в природните зони", в който община В. Търново е партньор. Участниците от 9 държави ще посетят лозовия масив на фирмите "Био Христ" и "Капински" в Церова кория, плантацията с арония в Елена и Хотнишкия водопад.

25-те чуждестранни участници ще организират вечер на приятелството, на която ще представят характерни ястия от националната си кухня.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed