23 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 1 млн чуждестранни туристи се очакват за кралската сватба в Лондон

28.04.2011


Група туристиси си е направила палатков лагер пред Уестминстърското абатство, където на 29 април ще се състои сватбената церемония на принц Уилям и Кейт Мидълтън, съобщи агенция Асоциайшет прес.

Хората дошли със спални човели, храна и дрехи. По думите на туристите няколко дни без комфорт не е висока цена за прекрасното място, откъдето ще могат да наблюдават сватбата.

От вчера Уестминстърското абатство е затворено за туристи, тъй като катедралата се подготвя за церемонията. Очаква се тук да се съберат хиляди, за да наблюдават кралската сватба. Според прогнози на британските власти в Лондон ще пристигнат 1 млн чуждестранни туристи за събитието.


Междувременно в британската столица са в ход последните приготовления за сватбата. За церемонията е подготвен транспортът, в това число кралските карети за младоженците.

Очаква се на сватбата да присъстват около 1,9 хиляди гости, сред които роднини и приятели на булката и младоженеца, представители на кралските фамилии от цял свят, политици, военни и представители на благотворителни организации.

Както съобщи по-рано вестник The Sun, има опасения, че английски анархисти могат да попречат на сватбата, тъй като планират да организират протестна акция. Според британската полиция обаче всеки опит да се попречи на сватбата е обречен на неуспех.

Друга, по-неприятна опасност, се очаква за големия ден – метеоролозите прогнозират, че над града ще се изсипе проливен дъжд, който няма да осуети сватбата, но ще попречи на младоженците да пътуват в открита карета, както е планирано, и ще затрудни стотиците хиляди, които ще излязат на улиците, за да наблюдават сватбата.

За останалите остава възможността да наблюдават сватбата онлайн в реално време.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed