29 Март 2024

Вие сте тук

Монитор: Недопустимият туризъм

01.07.2011

„Недопустимо е в разгара на летния сезон да се рушат басейни, защото това се отразява зле на имиджа на страната ни като туристическа дестинация.” С този емоционален призив шефът на Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация (БХРА) Благой Рагин се изправи в защита на двама собственици на хотели в Слънчев бряг, които напълниха басейни с вода, след като от миналата година знаеха, че трябва да са ги разрушили, пише днес вестник "Монитор".

Собствениците си живеели с дълбокото убеждение, че всеки незаконен басейн би оцелял с постоянно финансово поощрение за контролните органи, които отново биха могли да притворят очи. Сега обаче това не проработи.Уникалното в защитата на Рагин е, че в качеството си на лице на хотелиерската асоциация в България той никога не е заемал позиция, която да критикува  бранша. Укорите на БХРА са отправени основно към държавата, която, видите ли, традиционно пречи на добрите хотелиери да печелят от всичко, което им хрумне и както намерят за добре.

И в този случай на разрушаване на басейните никой от собствениците или от туристическия бранш не поиска да напомни, че притежателите на тези хотели всъщност са имитирали премахването им, като ги затрупали с пясък. А това е измама!

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed