23 Апр. 2024

Вие сте тук

Масови проверки в курортите предстоят от 1 юли

20.06.2016

500 души ще са ангажирани в кампанията

 

От 1 юли в курортни комплекси по Северното Черноморие започват съвместни проверки на НАП, МВР, агенция "Митници", Комисията за защита на потребителите и други органи за спазването на данъчно-осигурителното законодателство, като целта е част от "сивия" сектор да излезе на светло. Това съобщи днес на работна среща с участието на браншови организации от туристическия сектор директорът на НАП-Варна Милена Колева.


В кампанията по време на сезона ще бъдат ангажирани около 500 души, като ще има и командировани служители и от страната. Проверките ще се извършват по всяко време на денонощието, включително и през почивните дни.


През сезона основно ще се проверява дали се отчитат действителните приходи, каза директорът на контролната дирекция в НАП-Варна Ваня Димитрова. Проверките ще се извършват чрез тайни клиенти, контролни покупки, ще се наблюдават и по-оборотните заведения. Ще се следи и за издаването на фискални бонове. Димитрова каза, че ще се проверяват местата за подслон, туристическите атракции, услугите, търговците, валутните бюра.


От НАП обясниха пред представителите на бранша, че целта на контролните действия не са насочени срещу коректните представители на бизнеса. Основната задача е промяната на поведението, а не санкционирането, допълниха от приходната агенция.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed