29 Март 2024

Вие сте тук

Макдоналдс преустанови работата си в Крим

04.04.2014

Веригата заведения за бързо хранене Макдоналдс временно спира работата си в Крим, се казва в съобщение на компанията, цитирано от ИТАР-ТАСС.


"Поради независещи от Макдоналдс производствени причини дейността на заведенията в Симферопол, Севастопол и Ялта ще бъде временно преустановена. Надяваме се да можем да възобновим работата им щом това стане възможно", се казва в съобщението.


Макдоналдс дава възможност на служителите си от затворените заведения да се прехвърлят в други заведения на веригата в Украйна при запазване на всички досегашни длъжности и условия на заплащане. Компанията поема разходите по преместването им и ще им осигури жилище за срок от 3 месеца на свои разноски. Неприемащите това предложение служители ще получат други варианти за прекратяване трудовите правоотношения с изплащане на обезщетение.


Според служители на Макдоналдс в Ялта компанията е уволнила около 500 души в Крим, повечето от които смятат да си търсят нова работа на полуострова.


Първото заведение на Макдоналдс в Украйна е открито през 1997 г. в Киев. Към днешна дата в 23 града на Украйна работят 79 заведения на веригата за бързо хранене.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed