19 Апр. 2024

Вие сте тук

Луксозните хотели са допринесли най-много за възстановяването на хотелския бизнес в САЩ

21.06.2010

THExperts

Активното възстановяване на хотелския бизнес в САЩ се дължи най-вече на луксозните хотели. Това е изводът от публикувано наскоро проучване на Smith Travel Research (STR).

Според президента на STR Марк Ломано хотелите от най-висока категория демонстрират най-висока положителна динамика по отношение на един от ключовите показатели – дневни приходи от стая (revenue per available room, RevPAR).

Прогнозите на STR предвиждат ръст поне по два основни критерия. Заетостта на хотелите ще се увеличи с 3,6 пункта до 56,7%, а RevPAR – с 3% до 55,13 долара.

При това средната цена на стая (ADR) ще спадне с 0,6% и ще достигне 97,26 долара.

През следващите шест месеца се очаква нарастване на броя на леглата в страната с 2% при ръст на туристическото търсене с 5%. Въпреки че търсенето ще продължи да нараства, средната цена на стая ще намалява, казва Ломано. Според него това противоречие е свидетелство, че браншът е започнат да оздравява.

Прогнозите за 2011 г. са значително по-оптимистични. Експертите на компанията очакват, че заетостта през следващата година ще нарасне с 2,5% и ще достигне 58,1%, цената на хотелска стая ще нарасне с 3,9% до 101,01 долара, а приходите от нея – с 6,5% и ще възлязат на 59 долара.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed