29 Март 2024

Вие сте тук

Летище София с опознавателни обиколки - първи гости са децата

26.03.2012

За своя 75 годишен юбилей и по повод 100-годишнината на българската авиация, Летище София се отваря за посещения на граждани, съобщиха от аеропорта. 


Новото предложение „Опознавателни обиколки на Летище София” е насочено към любителите на въздухоплаването от всички възрасти. То ще представя по достъпен начин дейността и съоръженията на най-големия граждански аеропорт в България.


През април децата от столичните детски градини и учениците от столичните училища до 4ти клас, могат безплатно да участват в организираните опознавателни обиколки, да се запознаят с летищния комплекс и различните професии на служителите.


През месеца на авиацията на територията на аерогарата ще бъде представена изложба от рисунки на малчугани на тема: „Къде спят самолетите”. Тя се организира по проекта „На гости на Летище София”. Със съдействието на авиокомпания „България Ер” децата ще се качат на самолет и ще се запознаят с дейността на пилотите и стюардесите.

 

Информация за опознавателните обиколки и заявка за посещение могат да бъдат намерени в интернет страницата на Летище София www.sofia-airport.bg - меню „Услуги”, раздел „Опознавателни обиколки”.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed