25 Апр. 2024

Вие сте тук

Къде отсядат най-известните жени в света

06.03.2014

Кои са предпочитаните хотели на десет световно прочути дами? Отговор на въпроса дава търсачката за хотел trivago.bg в навечерието на 8 март. От живописни острови в Италия до ексклузивни кътчета в Лондон и Ню Йорк, жените на върха определено знаят къде да отседнат и да се насладят на миг спокойствие сред натоварения си график.

 

 Miramare Sea resort exterior 

Miramare Sea Resort

 

Живописният италиански остров Иския е любимото място за почивка на Ангела Меркел. За престоя си там германският канцлер често избира  луксозния Miramare Sea Resort, който се намира се в непосредствена близост до рибарското селище Сант Анджело. Четиризвездният хотелски комплекс се слави със своя открит воден парк с термална вода, разположен с гледка към залива.

 

 

St Regis Florence

 

Италия е любимата дестинация за почивка и на още една световно известна дама. Мадона винаги избира за себе си и придружаващия я екип пет звездни хотели с безупречно обслужване и персонал, готов на всичко, за да изпълни всички звездни прищевки. По време на своето турне във Флоренция през 2012, „кралицата на поп-музиката“ отсяда в изтънчения хотел на брега на река Арно - St. Regis Florence. Историческата сграда, където се помещава хотелът, е проектирана от италианския ренесансов архитект Филипо Брунелески.

 

 

 

 

Елегантната Кристин Лагард е първата жена - изпълнителен директор на Международния валутен фонд. В своите речи тя често напомня за пречките, с които жените ежедневно се сблъскват на работното място. Именно в Ню Йорк и в хотел The Carlyle тя държи една от най-известните си речи относно жените и тяхната роля в обществото.

 

 

 The Carlyle

 

Актриса, режисьор и пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН, Анджелина Джоли е не само една от най-красивите жени в света, но и една от най-авторитетните. Очарована от Италия, актрисата посещава страната по време на снимките към филма “Туристът” с Джони Деп. Филмът е заснет във Венеция, като много от кадрите са заснети именно в хотел Danieli. Хотелът е идеалния филмов декор показващ лукса на венецианския стил в пълната му прелест.

 

 

Хотел Даниели

 

Първата дама на САЩ, Мишел Обама е без съмнение една от най-влиятелните жени в света. Прочута е не само заради политическата си кариера, но е и пример за любяща майка. Сред многото ангажименти Мишел намира време да се отдаде на децата си, като една от ваканциите си прекарва с дъщеря си Саша в Марбея и луксозния хотелски комплекс Villa Padierna Palace Hotel. Петзвездният комплекс разполага и с частна вила, носеща името „Обама“ и оборудвана с всички удобства, включително  собствен басейн и панорамна гледка към голф игрището и морето.

 

Villa Padierna Palace Hotel

 

Американската поп певица Лейди Гага е прочута с уникалните си тоалети и нестандартен външен вид. Именно на входа на най-стария хотел в Лондон, The Langham Hotel, певица всява смут, като се показва облечена в рокля, изобразяваща платното на известната картина на Леонардо да Винчи – „Мона Лиза“.

 

 

The Langham Hotel London

 

Американската певица и актриса Бионсе Ноулс участва през 2006 г. във филма „Розовата пантера“ като поп певицата Ксания. Персонажът й отсяда именно в хотел The Waldorf Astoria в Ню Йорк и интериорът на хотела служи за декор на редица забавни кадри с нейно участие.

 

 

 The Waldorf Astoria, Ню Йорк

 

 

Шейха Моза бин Насер ал Миснед определено е една от най-влиятелните жени в Арабския свят. Елегантна, авторитетна и дръзка, тя не остава в сянката на съпруга си шейх Хамад бин Халифа ал Тани. Съпружеската двойка от Катар притежава голяма част от имотите в  Коста Смералда в Сардиния, сред които и един от най-скъпите хотели в света - луксозният Cala di Volpe в Порто Черво.

 

 

 Cala di Volpe

 Cala di Volpe

 

Маргарет Тачър е първата жена-министър председател на Обединеното кралство. „Желязната лейди“ без съмнение е една от най-прочутите жени в историята, оставила своя отпечатък за поколения напред. В любимия си хотел The Ritz London Тачър прекарва последните си мигове живот.

 

 

 The Ritz London

 

Колумбийската певица Шакираслави страната си с международни музикални успехи вече години наред. По време на своите концерти в Италия, поп звездата се настанява в Park Hyatt Milano разположен в самото сърце на модната столица в Галерията на Виктор Емануил. Интериорът на хотела е проектиран от американския архитект Ед Тътъл в модернистичен изтънчен дизайн.

 

 Park Hyatt Milano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed