20 Апр. 2024

Вие сте тук

Крим ще има собствена авиокомпания

23.03.2015

Властите на Крим, който преди година се присъедини към Русия, обявиха, че имат намерение да създадат авиокомпания, която да улесни връзките с руската територия и да насърчи туризма, предаде Франс прес.


Проектът предвижда създаването на компания с флотилия от шест самолета и екип от 40 пилота. На първо време те ще обслужват 14 дестинации, а после 36 дестинации. Засега не се уточнява до къде ще лети новата компания. Самолетите ще бъдат Суперджет 100, а печалбите от начинанието ще дойдат едва след три години, по оценка на властите. Те смятат, че през 2016 г. с новата авиокомпания ще пътуват 490 000 души.


Същевременно американското сп. "Форбс" отбелязва, че на кримчани им се нрави да живеят в пределите на Русия, вместо в тези на Украйна, предаде ТАСС. Изданието припомня две допитвания от юни 2014 г. и февруари 2015 г., в които съответно 83% и 82% от  жителите на полуострова са доволни, че живеят сега в състава на Русия.


Независимо от желанието на САЩ и на ЕС да ги спасят, кримчани са доволни от настоящото положение, отбелязва изданието и допълва, че болшинството от кримчани смятат референдума за полуострова от миналата година за легитимен.


Миналата година на 16 март на референдум 97 процента от жителите на Крим и 95,6 процента от жителите на Севастопол гласуваха за присъединяване на полуострова към Руската федерация и това се случи на 18 февруари миналата година.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed