18 Апр. 2024

Вие сте тук

"Котидианул: Хиляди румънци прекараха великденските празници в България

26.04.2011

Хиляди румънци прекараха великденската си ваканция в България, съобщава електронното издание на вестник "Котидианул".
По румънското Черноморие най-пълните хотели успяха да запълнят едва половината от капацитета си. Обяснението е просто: ваканцията у нас е два пъти по-скъпа, отколкото у съседите на юг от Дунава, коментира изданието.

Българският курорт Балчик е пълен с румънски туристи, посочва векидневникът, като цитира телевизия Антена 3. Офертите ол-инклузив са нещо обичайно за българските хотелиери. Същевременно в южната част на румънското черноморско крайбрежие ресторантите и кафенетата стоят с пуснати кепенци, пише вестникът.

"Котидианул" отбелязва още, че "в богатите и на достъпна цена менюта, приготвени от българските съседи, не липсват и румънски ястия".
Много от туристите, дошли да прекарат Великден на румънското Черноморие, платиха по 560 леи (137 евро) за три нощувки и празнична вечеря. В България хотелиерите поискаха по-малко от 200 леи (49 евро) за великденската ваканция, като в цената е включена и празнична вечеря, отбелязва вестникът.

Според вестник "Гъндул" около 100 000 румънци са прекарали великденските празници извън дома, като от вътрешните дестинации предпочитани са планинските курорти, а България води в класацията на външните дестинации.

Около 14 000 румънци са избрали тази година да прекарат великденската си ваканция в чужбина, по данни на туроператорите.
"България и Гърция остават и през 2011 г. най-важните външни дестинации и това е нормално, защото са православни страни, до които се стига лесно, а цените са достъпни", казва Траян Бадулеску, консултант в Тревъл адвайзър медия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed