29 Март 2024

Вие сте тук

Консумацията на кафе се е удвоила за 20 години

16.10.2015

Потреблението на кафе се увеличава по света и е скочило почти двойно през последните 20 години,  съобщи със задоволство директорът на Международната организация на кафето (МОК) Робейру Оливейра в интервю за АФП.


Никога досега не се е пиело толкова кафе в света както през последните 20 години, когато потреблението на ароматната ободряваща напитка е нараснало почти двойно, посочи Оливейра във връзка с открилия се снощи 8-и салон на кафето ЕкспоЕспесиалес (RxpoEspeciales) в Богота.


Директорът на МОК е настроен оптимистично въпрeки по-скоро мрачната панорама за производителите заради проливните дъждове в Бразилия, която е най-големият производител на кафе в света, заради сушата в Колумбия и епидемията от ръжда по кафето, засегнала плантациите в Централна Америка.


Търсенето на кафе отчита трайна тенденция на ръст средно 2,5% годишно. "Потреблението на кафе по света продължава да се увеличава и това се дължи както на увеличението на населението, така и на създадените вкусове", допълва Оливейра. Той прогнозира, че хората по света ще изпият през идните години 25 милиона чувала (от 60 килограм) повече от сегашните през идните 10 години.



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed