29 Март 2024

Вие сте тук

Колекционни возила участват в ретропарад в Бургас

02.07.2013

За първи път у нас ще бъде показан „Панар-Левасьор“ от 1963 година. Бронираният автомобил е притежание на колекционер от Стара Загора и идва директно от Франция, за да участва в Шестия парад-шествие на класически автомобили и мотоциклети, който ще се проведе на 6 юли 2013 година в Бургас, съобщиха от общината.

 

Дебютно в това издание е и мястото за провеждане на мероприятието, което тази година ще е на Балюстрадата и околните алеи в Приморски парк, като официалното откриване е насрочено за 10.00 часа.

 

Над 100 автомобила и около 30 мотоциклета ще участват в Ретро парада. Част от него ще бъде единственият в страната „Мустанг Кабриолет” от 1965 г. със свалящ се покрив, автентичен „Буик” от 1928 г., както и „Ланчия делта интеграле” от 1978 г.

 

Гости на традиционното за Бургас събитие ще бъдат  шест екипажа от най-големия гръцки клуб „LEKAM”, както и два от Сърбия, които идват с най-интересните си коли – „Остин”, „Триумф кабриолет”, „Олдсмобил”.

 

Мероприятието е организирано от Бургаски авто-мото клуб „Ретро“, съвместно с Община Бургас, и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed