24 Апр. 2024

Вие сте тук

Кой каза „мяу“

25.03.2014

Домашните любимци като маркетингов трик

 

Как се отнасяте към домашните любимци в хотела ви? Не, не става въпрос за онези, които идват с гостите на хотела, а за вашите собствени? Повечето хотелиери посрещат с ужас идеята из коридорите, фоайетата или не дай Боже ресторанта да се разхождат домашни любимци. Няколко луксозни хотела обаче се прочуха с красивите си котки, които се превърнаха в своеобразна атракция. За тях разказа fashionjournal.biz

 

Традицията да отглежда котки и да използва невероятните им способности в гест рилейшън мениджмънта вероятно принадлежи на легендарния нюйоркски хотел The Algonquin, който пръв си завъдил домашен любимец.

 

Историята разказва, че собственикът на хотела Франк Кейс съжалил бездомно коте, като го прибрал в хотела и му напълнил купичка с топло мляко. Оттогава котето Ръсти пиело само мляко, при това съвсем не от купичка, а от кристални чаши за шампанско – факт, който се потвърждава от снимките от онова време.

 

За две десетилетия Кейс превърнал хотела в център на музикалния, литературния и артистичния живот на Ню Йорк от 20-те години. По-късно известният хотелиер купува комплекс на 59-та улица за 1 млн долара – нечувана сума за онова време, и създава луксозен хотел с необичайната традиция да се отглеждат котки в него.

 

Благодарение на популярността на ресторанта сред театралния елит наследникът на Ръсти бил кръстен Хамлет. Идеята принадлежала на популярния актьор Джон Баримор, който през 1922 г. изпълнил ролята на Датския принц на Бродуей.

 

Днес хотелът се управлява от Marriott и е част от бранда Autograph Collection. Новата компания е наследила не само стените, които си спомнят за Франсис Скот Фицджерал, Хеминуей и Фокнър, но и останалите традиции на бранда Algonquin.

 

Днес вече десето поколение котки продължават да посрещат гостите в лобито на хотела. Представителите на силния пол винаги носят името Хамлет, а на слабия – Матилда. Матилда Трета, намерена в кутия от обувки на улицата, живее в хотела от 2010 г. и заема важно място в програмата за благотворителност на хотела. Всяка година за рождения й ден тя демонстрира колекцията котешка мода Meow Wear Fashion Show, в рамките на което гостите даряват хиляди долари за издръжка на приюти за бездомни котки и кучета. Тя има собствен асистент, Фейсбук страница (Matilda Cat) и Туитър-акаунт (@Algonqueen).

 

Друг котарак-късметлия намери новия си дом на адрес 112, rue du Faubourg Saint-Honoré в Париж, където се намира хотел Le Bristol, част от хотелската асоциация The Leading Hotels of the world. Котаракът бирманска порода получил името Фа-Раон и целият персонал на хотела се грижи за белоснежния хубавец.

 

Фа-Раон се храни балансирано, през деня се разхожда в разкошната вътрешна градина на хотела, а през останалото време обича да общува с гостите, да ги посреща и изпраща. Изкарва си прекраната и като бейби-ситър, забавлявайки невръстните гости на хотела, докато родителите им са ангажирани в някое от събитията на Le Bristol.

 

Фа-Раон се смята за един от най-стилните котараци в света. За третия му рожден ден парижката модна къща Maison Goyard подарила на любимеца си колекция аксесоари, създадени специално за него, сред които и папионка.

 

Още една щастлива котка можете да откриете в емблематичния хотел Negresco в Ница,  също представител на The Leading hotels of the world. Червенокосата Кармен обича да седи в антикварните фотьойли във фоайето на хотела или пък в лоби бара.

 

Преди десетина години Кармен била подарена на единствената собственичка на хотела, мадам Ожие, която посветила 50 години от живота си на този легендарен хотел, разположен на Английската променада. Домашните любимци тук са не по-малко добре дошли от собствениците им. Нещо повече, те могат да се разхождат из мраморните стълби на хотела също както някога правел гепардът на Салвадор Дали, верен приятел на мадам Ожие и постоянен гост на хотела.

 

Както Кармен, така и двете кучета на мадам Ожие се разхождат  по скъпия карарски мрамор, обичат да си полегнат върху изящните ориенталски килими или да се гонят в огромния вестибюл в стил Луи XVI, който посрещнал седем короновани особи при откриването на хотела през 1913 г.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed