18 Апр. 2024

Вие сте тук

Китайци дегустират кисело мляко в Момчиловци

10.09.2015

37-членна делегация от китайската компания Bright Dairy пристигна в родопското село Момчиловци специално за първия Фестивал на киселото мляко "Традициите на Родопите". Фирмата произвежда от 7 години на китайския пазар млечен продукт "Момчиловци" и е основен организатор и спонсор на Фестивала на киселото мляко..


Киселото мляко "Момчиловци" успя да се наложи за 7 години и да се превърне в любима марка на китайците, каза Дун Цин, изпълнителен директор на Bright Dairy. От компанията заявиха, че киселото мляко, носещо името на родопското село, е донесло на фирмата над 200 млн. юана приходи досега. Изпълнителният директор допълни, че в основата на партньорството с Момчиловци е запознаването им със здравословния начин на живот в планинското село и киселото мляко като тайната на дълголетието. Целта ни е чрез киселото мляко да предадем този здравословен начин на живот, а Момчиловци да стане предпочитана дестинация за много китайци, зави Дун Цин.

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри фестивала в Момчиловци. Такива събития дават възможност да покажем колко красива е нашата страна, какви китни места има като Момчиловци, където традициите, българският дух, българщината са живи и могат да ни представят пред света, посочи тя.  Именно традиционните български продукти като киселото мляко, българският дух и традициите ни дават основата на дългосрочни общи туристически продукти, които можем да развиваме заедно с Китай, заяви министърът на туризма. Според Николина Ангелкова фестивалът в Момчиловци е събитие, което може да бъде поставено в общите туристически маршрути

 Родопска музика, изпълнения на каба гайди, изложения на млечни продукти и традиционни занаятчийски произведения съпътстват Фестивала на киселото мляко. Празниците на млякото в Момчиловци продължават до 13 септември. Намеренията на организаторите са да превърнат феста в ежегоден.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed