20 Апр. 2024

Вие сте тук

Китайски вестник: И чуждите туристи се държат нецивилизовано

18.02.2015

Китайските туристи все по-силно са подложени на критики през последните години заради лошото си поведение в чужбина.Твърди се, че китайците могат да се държат нецивилизовано, посочва официалният китайски вестник „Женмин Жибао“, цитиран от ДПА.  

 

Грубите обноски на някои китайски туристи са повод за срам за мнозина в страната и разпалиха дебат как правителството би могло да обезкуражи лошото поведение.


В най-тежкия инцидент от последните месеци стюардеса от полет на ЕърЕйша (AirAsia) получи изгаряния, след като китайска туристка изсипа върху нея спагети с гореща вода, ядосана, защото не получила касова бележка за покупката си. Туристката пътувала с още трима души, един от които по-късно заплашил да взриви самолета, защото групата не била настанена на съседни места.


Всъщност, пример за нецивилизовано поведение дават и мнозина чуждестранни туристти, посещаващи Китай, посочва китайският вестник и допълва: Нека не вземаме пример от тях.


Статията показва снимки и примери за неприемливо поведение на чужденци - как позират голи край туристически обекти, катерят се по паметници, лагеруват на Великата китайска стена (което е забранено) и заемат твърде много място на обществени пейки.


Графика към статията дава на китайските читатели съвети за цивилизовано поведение в чужбина. Например, да не пишат "аз бях тук" по туристически забележителности, да не се пререждат на опашка и да не щракат с пръсти, за да привлекат вниманието на хората.


Китай ще въведе публичен регистър на китайските туристи, които се държат лошо в чужбина, съобщиха през януари държавни медии.


Китайската служба за гражданска авиация също обмисля "черен списък" и наказания за буйните пътници, посочват медии.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed