25 Апр. 2024

Вие сте тук

Историческият музей в Русе представя опита си в Сърбия

03.10.2012

Връзката между археологията, образованието и туризма и опитът на Историческия музей в Русе ще бъдат представени на международен симпозиум на тема „Археологическото наследство – ролята му в образованието, представяне и популяризация на науката“. Той се oрганизира от Археологически институт — Белград и ще се проведе от 5 до 8 октомври 2012 г. в археологически парк „Виминациум“ в гр. Костолац, Република Сърбия, съобщиха от музея.

Директорът на Регионален исторически музей – Русе, доц. д-р Николай Ненов и археологът Деян Драгоев са двамата български участници в симпозиума. 

Доц. Ненов ще представи проекта „Епископска резиденция от късното Средновековие – археология, образование и туризъм“. Археологът Деян Драгоев ще участва в симпозиума с доклад на тема „Археологическа тетрадка и учебни разкопки“. Авторите ще подчертаят ролята на археологията в процеса на остойностяване на наследството и възпитание към уважение на различията.

Опитът на Русенския музей преодолява социални граници и осигурява достъп до култура. Избраните теми се фокусират върху съвременните процеси в музеологията, като по този начин разширяват антропологическите измерения на археологията, посочват от музея.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed