29 Март 2024

Вие сте тук

Зимните чартъри със 7% ръст

11.11.2015

 

С около 7-8% повече ще бъдат чартърните полети, с които чуждестранни туристи ще идват за ски ваканции в България. Това показват ранните записвания и информация на чуждите туроператори, съобщи Калин Драганов от консорциума, организатор на изложението Go2Balkans. Повод за оптимизъм дава завършилата миналата седмица най-голяма туристическа борса за професионалисти в Лондон, на която се очертаха добри перспективи за предстоящата зима.

 

За пръв път от много години ще има чартъри с холандски туристи, които ще почиват в планинските ни курорти, съобщи още Драганов. Според него освен на британския и холандския пазари се очаква ръст и на руския пазар.

 

Има основания да се прогнозира и по-добър летен сезон през 2016 г. Една от причините за това е оттеглянето на руски и британски туристи от  Египет  след взривяването на руския самолет с туристи. "Партньорите ни от Великобритания пренасочват клиентите си от Турция и Египет и търсят нови пазари. Затова и интересът към ваканциите у нас е много голям", съобщи  Даниела Стоева от Тандем травел.

 

Според туроператорите обаче е необходимо държавата да се възползва от тази ситуация, за да засили рекламата за България на чужди пазари. Ако вместо рекламните кампании, планирани за май или юни, те се проведат през декември или януари, ефектът ще бъде в пъти по-добър, категорични са туроператорите.

 

 

Вместо да чакат държавата да промотира България като туристическа дестинация, консорциум от туроператори, членове на АБТТА за втора поредна година организират изложението Go2Balkans. В него ще участват представители на над 20 държави от Балканите, Европа и Арабския свят, обясни Свидна Динева от организаторите. Събитието ще се състои на 25 ноември в Интер Експо Център в София. Целта му е да промотира ваканциите на Балканите с акцент върху културния туризъм.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed