18 Апр. 2024

Вие сте тук

Засилено е полицейското присъствие на пристанище Видин

19.07.2012

Полицейски служители и на гранична полиция има на пристанище "Видин", където пристигат круизните кораби с чуждестранни туристи по река Дунав, съобщи  БТА. В момента на пристанището е акостирал кораб "Примадона", който е от Люксембург, но плава под германски флаг, поданни на пристанище Видин. На него има 138 туристи от други държави.

Повечето от туристите, които пътуват с круизните кораби, са американци. От края на март досега на видинското пристанище са акостирали 69 кораба, предимно от Швейцария, Кипър, Люксембург, Германия, Холандия, Дания и Украйна.

Пътуванията с круизни кораби се организират от туристически фирми от Русе и София. При пристигането си на пристанище "Видин" туристите се извозват с автобус до Белоградчик, където разглеждат туристическите забележителности. През това лято е затруднено корабоплаването в акваторията на Видин поради строителството на Дунав мост 2. Обикновено разходките с кораби по река Дунав се извършват след 19.00 часа, когато се отваря за движение корабоплаването по реката при Дунав мост 2.

Круизите по река Дунав са започнали през 2003 година и оттогава годишно през пристанище "Видин" преминават около 150 кораба. Туристите от различни държави се извозват с кораб по река Дунав от Австрия или Унгария. Първите пътувания през годината започват в края на март, а последните са в края на ноември. Тази година през пристанище "Видин" са преминали 69 кораба с 8380 туристи. Последният заявен круиз на пристанище "Видин" тази година е на кораб "Балкантурс" на 26 ноември.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed