20 Апр. 2024

Вие сте тук

Ер Франс съкращава 1000 работни места през 2016 година

22.10.2015

Главният изпълнителен директор на Ер Франс (Air France) Фредерик Гаже потвърди днес, че компанията планира да съкрати 1000 работни места през 2016 година, предаде ТАСС.Изявлението бе направено след края на заседание на производствения комитет на компанията.


"Единствените съкращения, които предвиждаме в момента, са съкращения на основата на доброволно напускане на 1000 работни места през 2016 година", каза Гаже.


На въпрос за конфликта между ръководството на авиопревозвача и синдикатите и служителите той посочи, че диалог се води, макар и в момента да е много труден.


Общо компанията планира, както обяви по-рано, през идните години да съкрати 2900 работни места. Засега обаче не са взети конкретни решения по този въпрос, което бе потвърдени от представители на синдикатите, участвали в днешното заседание.
Заседанието се проведе в силно охранявана сграда в западната част на Париж. Засилените мерки за сигурност се дължат на инцидента при предишното заседание, което бе организирано в комплекс край летище "Роаси-Шарл де Гол". Тогава демонстранти нападнаха двама представители на ръководството на компанията и разкъсаха дрехите им.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed