19 Апр. 2024

Вие сте тук

Енергоспестяващите технологии – във фокуса на «The Hotel Show-2012».

21.05.2012

 

Енергоспестяващите технологии бяха във във фокуса на изложението «The Hotel Show-2012», което се проведе миналата седмица в Дубай. Посетителите на изложението можеха да избират между енергоспестяващи и просто практични решения, демонстрирани от производителите.


Постиженията си в областта на енергоспестяването демонстрираха компании като ABB, Axminster Carpets, ADA Cosmetics International GmbH, Systemfiltration, Interel, Technogym, Etisala и др.

Представени бяха също химически средства за почистване, които минимално замърсяват околната среда. Посетителите можеха да разгледат филтри с висок коефициент на полезно действие, системи за осветяване с минимално използване на електроенергията и др.


Представителите на Департамента по туризъм на Дубай обещаха да намерят пътища за внедряване на най-обещаващите иновации.

Зелените технологии отново излизат на дневен ред, защото ще помогнат на хотелите да се развиват стабилно, като в същото време остават екологични, каза директорът на изложението Фредерик Маурел.

Наскоро в ОАЕ бе въведено изискване към всички хотели в страната за намаляване с 20% на вредните емисии. Сега хотелиерите са задължени да контролират целия процес, започвайки с потреблението на водата и завършвайки с преработването на отпадъците.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed